Mr. Bernt Schneiders toegetreden tot CIPO

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft mr. B.B. (Bernt) Schneiders  benoemd tot lid van CIPO per 1 juli 2017. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid van verlenging met een gelijke periode. Daarmee volgt de RvB de voordracht van CIPO en het positieve advies van de Raad van Toezicht van de NPO.

Van 2006 tot 2016 was hij burgemeester van de gemeente Haarlem. Van 2010 tot 2015 was hij daarnaast voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de vormgeving van het gemeentelijk integriteitsbeleid.

Sinds augustus 2016 is hij directeur van het VSBfonds, een van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. De inkomsten die jaarlijks vrijkomen uit het fonds krijgen een maatschappelijke bestemming.

Bernt volgt Marleen Barth op, die geen lid meer is na haar twee termijnen bij CIPO te hebben volgemaakt. De overige leden van de commissie zijn drs. Leon van Halder (voorzitter) en mr. Conny van Altena.